Complex & sulfietvrij

Artikel 1 van 6

Mendez Moya Tempranillo sulfietarm (€ 20,95)

Artikelnummer: MEN-R-3-18
€ 20,95 (inclusief btw)

  Niet alleen uit Rioja komen mooie tempranillo's. Ook aan de ongerepte noordflank van de Sierra Nevada in Andalusië wordt van deze typisch Spaanse druif prachtwijn gemaakt! Deze ongefilterde natuurwijn is puur, krachtig en zacht. De wijn is een bijzondere combinatie van een houtgerijpte tempranillo uit 2017 (24 maanden houtrijping) en een jonge wijn uit 2021 zonder houtrijping. De wijn heeft tonen van rijpe pruim en kers, vanille en kruiden. Het is een frisse wijn die smaakt naar o.a. rijp rood fruit en leer. Zachte tannines. Een volle, complexe uitgebalanceerde natuurwijn zonder toegevoegde sulfieten. Gemaakt door de sympathieke goedlachse José Mendez Moya. Deze wijnmaker is uniek. Niet alleen omdat hij tijdens de oogst met zijn honden in zijn eigen wijngaarden slaapt om de beschermde berggeiten (cabra's de la montagnas) op afstand te houden, maar vooral vanwege zijn filosofie om natuurwijnen te maken zonder toegevoegd sulfiet en zonder andere additieven zoals gist, zuurcorrectors, stabilisatoren. Puur natuur dus. 

  2017 gecombineerd met 2021

  tempranillo

  14% alcohol

  Circa de helft va de wijn 24 maanden, de rest zonder houtrijping

  biologisch gecertificeerd. Natuurwijn d.w.z. ongeklaard, ongefilterd en 'sulfietvrije' wijn (geen toegevoegd sulfiet, <1mgr/l vrije sulfiet, totaal 8 mgr/l). Zie verderop

 100% vegetarische wijn

 100% veganistische wijn: de wijnen worden gecontroleerd door de Vegan Society

  zie voor (vegetarische/veganistische) spijstips bij deze wijn helemaal onderaan deze beschrijving

  Vino de la Tierra Altiplano de Sierra Nevada

  bodega Mendez Moya (klik hier om meer te weten te komen over hun filosofie en werkwijze)

  Voordeel van niet klaren, niet filteren en geen extra sulfiet is dat de wijn zeer puur van smaak is en mensen die last hebben van sulfiet, deze wijn zonder problemen kunnen drinken. Nadeel van geen extra toegevoegde sulfiet is dat de wijn sneller oxideert als de fles eenmaal open is. Als u van de geopende wijn ook nog de volgende dag wilt genieten, voorkom dan dat er zo weinig mogelijk zuurstof bij kan. Karafeer / Decanteer de wijn niet. Doe meteen weer de kurk op de fles nadat u er een glas/glazen van heeft uitgeschonken. Bewaar het restant in de koelkast voor de volgende dag.
Aangezien de wijn ongeklaard en gefilterd is, zit er onderin de wijn depot. Voorzichtig uitschenken dus, niet decanteren. Het is geen probleem om ongeopende flessen nog enkele jaren te bewaren.

  Ongeklaard en ongefilterd, daarom is het extra belangrijk om deze wijn koel en donker te bewaren.


Wat zeggen de kenners?

Maureen Kimmel (Nederlands Genootschap van Wijnvrienden Entre Deux Ville) over jaargang 2009: "Kleur: Kersenrood met een paarse zweem, heeft depot, hoge viscositeit. Geur: Rood fruit: pruimen, kersen (morellen), zoetje. Smaak: Aangenaam bittertje en tannines. Afdronk: Mooie afdronk, de wijn is in balans. 16,5 punten (v.d. 20)"

Lars Daniëls (Perswijn) over jaargang 2009: "Veel extract, zeer boers (brett), zwart fruit, rozemarijn; zwoel, dik, erg heftig en rijk. 4 sterren v.d. 5"


Wijn-spijs-tips bij deze wijn

aan veganistische spijstips wordt nog gewerkt

  •  Hert in combinatie met knolselderijpuree, paddenstoelen of witlof;
  • Gerecht met lamsvlees, rundvlees/sukade lapjes;
  • Paddenstoelenquiche gevuld met plakjes voorgekookte aardappel, ui, gepureerde tofu met vega kruidenroomkaas. Kruiden met tijm, peterselie, peper en zout. 

Wijntype
Rood

Label
Vegan en biologisch

Wijnstreek
Granada (Andalusië)

Overzicht
© 2011 - 2024 Granada Wijnen | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel

Om deze webwinkel te bezoeken moet u 18 jaar of ouder zijn.