Artikel 2 van 3

La viña de ayer albillo real (€ 19,95)

Artikelnummer: SOT-W-2-19
€ 19,95 (inclusief btw)

 De regio rond Madrid staat bekend om zijn garnacha en albillo real. Deze albillo real uit de Sierra de Gredos is zeer onderscheidend. Wijnmaakster Barbara Requejo heeft van de druiven van 60 jaar oude stokken iets heel moois gemaakt, een witte wijn gemaakt als een orange wine. Een maand fermentatie met schil in betonnen cuve, vervolgens geperst, 3 maanden gerijpt sur lie in een roestvrijstalen tank en dan nog eens 6 maanden op fles. Resultaat is een elegant, complex en zeer gastronomisch pronkstukje. Een frisse wijn met een heldergele barnsteenkleur met een expressieve neus met aroma's van witte bloemen, waaronder kamille, steenfruit, tonen van gedroogd fruit, honing, thee en komijn. Zachte, volle en vettige smaak. De oplage is slechts 5000 stuks. Snel zijn dus! ​

  2019

  100% albillo real

  13,5% alcohol

  zie voor spijstips bij deze wijn helemaal onderaan deze beschrijving

100% eigen import, exclusief voor Nederland

  DOP Cebreros - Sierra de Gredos

  bodega Soto Manrique (klik hier om meer te weten te komen over hun filosofie en werkwijze)

  Wijngaard op 600-800 m. Bodem: graniet en leisteen. Opbrengst 2000 kilo per hectare. Mediterraan klimaat: heet en droog in de zomer (soms 39 graden). Zachte winters. Voor deze wijn worden de druiven met de hand geplukt


Wat zeggen de kenners?

Proefschrift (maart 2021) over jaargang 2017: "Lichtgeel/oranje uiterlijk, vrij strakke geur, toegankelijke aanzet, sappige structuur, goede vulling, eigentijdse stijl, strak, licht konfituur met hoge zuren, verrassend, mooie spanning en vulling, goede lengte, gastronomische wijn."

Harold Hamersma (degrotehamersma.nl) over jaargang 2017: “Sierra de Gredos: regio Madrid. Eigen druif binnen handbereik: albillo. Weten ze daar tot opwindende blanco te verleiden, lussend en slalommend tussen peren op sap, appel en rozijn, mango met ananas, jasmijnthee met slagroomsoesjes, kamille en komijn, perzikdrups en mandarijn. Klinkt heftig maar rijgt de subtiliteiten aaneen. Score: 9.”


Wijn-spijs-tips bij deze wijn​

  • Sushi met zalm, tonijn, avocado. Let op: niet met scherpe smaken!;
  • Witte vis met romige dragon- of dille saus;
  • Gegrilde tonijn;
  • Risotto met zeevruchten. Op het laatst een stukje roomboter erdoor;
  • Coquilles in een (zoete) witte wijn saus;
  • Pastaschotel met schelpdieren, o.a. vongle;
  • Salade met één of meer van de volgende ingrediënten: zalm, garnalen, avocado of walnoten. Maak er een caesar dressing bij;
  • Kalfskotelet, maïskip of kalkoenfilet met een scampisaus en Provençaalse kruiden.

Wijntype
Wit

Wijnstreek
Sierra de Gredos (Madrid)

Overzicht
© 2011 - 2024 Granada Wijnen | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel

Om deze webwinkel te bezoeken moet u 18 jaar of ouder zijn.