Heraclio Bobal - Cabernet Sauvignon (€ 11,95)
Artikelnummer: SNO-R-2-22Heraclio is de naam van wijlen de vader van Lorenzo, één van de huidige eigenaren. De afbeelding op het etiket is die van een bonte specht. Eén van de vogels die Heraclio steeds minder zag in de velden, wat hem als een van de eersten in de regio deed besluiten om 17 jaar geleden al over te stappen naar biologische wijnbouw. Zonder gebruik van gif, om o.a. de mussen en bijtjes te sparen.
Deze wijn is een interessante combinatie van de Spaanse druif bobal met de wereldse druif cabernet sauvignon en levert een fris, kruidig glas op. De kleur is diep kersenrood met kardinaal-rode flonkeringen. De Heraclio heeft een intens fruitige neus met aroma’s van zwart geconcentreerd fruit en aalbes. Plezierig, vol en fruitig in de mond. Fris, met levendige, lichte tannines en een aanhoudende kruidige ondertoon. Elke variëteit is apart geoogst en gevinificeerd. Bobal is geplukt in de 3e week van september en de cabernet sauvignon in de 2e week van oktober. De wijnen zijn veelvuldig overgepompt om een betere extractie van de kleur, voorlopers van de aroma’s en alleen zachte tannines te krijgen. Heraclio zou er trots op zijn geweest! Eco en zonder gebruik van dierlijke producten. Serveertemperatuur 14-16 ̊C.
2022/2023
bobal, cabernet sauvignon
13,5% alcohol
biologisch gecertificeerd
100% veganistische wijn: de wijnen worden gecontroleerd door de Vegan Society
zie voor spijstips bij deze wijn helemaal onderaan deze beschrijving
100% eigen import
DO Utiel-Requena
bodega Sierra Norte [klik hier voor meer informatie over deze bodega]
De wijngaarden liggen op 920 m. Mediterraan klimaat met continentale invloeden. De bodem bestaat uit leem en zandig kalksteen.
Lees hoe onze klanten ons beoordelen
Wat zeggen de kenners?
Harold Hammersma over jaargang 2022: "Vogels verdwijnen uit Spanje, door het gebruik van pesticiden. Zorgelijk, vond Heraclio García, dus begon hij goed twintig jaar geleden z'n wijngaarden biologisch te bewerken. Da's mooi, en nog fijner: hij maakt van die natuurlijk bewerkte druiven heerlijke wijn. Goed gespierd rood van druif bobal, met z'n fijne fruit- en tabaksgeuren. Cabernet sauvignon voegt stevigheid en tannines toe, maar overheerst z'n inheemse wijngaardgenootje niet. Score: 8,5."
Perswijn over jaargang 2019: kruiden, leer, mest, confiture in de neus. In de mond: stevig, stoer, intens, tannine, dik. Score: zeer goed (4 van de 5 sterren).
Wijn-spijs-tips bij deze wijn
Deze wijn is lekker bij gegrilde of gebakken groenten met truffelolie, rozemarijn en kastanje puree. Braadstukken en stoofschotels, klein wild, gerechten met rood vlees, kaas en vleeswaren. En met vega kaas met veenbessen of rode bessen.
Wijntype
Rood
Label
Vegan en biologisch
Wijnstreek
Valencia (Utiel-Requena)