Artikel 28 van 31

Yuste Oloroso Aurora (€ 27,95)

Artikelnummer: YUS-W-2
€ 27,95 (inclusief btw)

Mooie kwaliteit Oloroso met circa 10 jaar rijping in het solera-systeem. Perswijn gaf 4,5 van de 5 sterren hiervoor [zie recensie onderaan]. Door aan de wijn meteen alcohol van 17% toe te voegen, ontwikkelt zich geen flor en heeft zuurstof vrij spel. Deze zogenaamde oxidatieve rijping verklaart ook de intens donkere kleur en deels de bijzondere smaak van deze complexe, stevige en rijke sherry. In de neus een klein zoetje (karamel), die in de smaak veel meer op de achtergrond is. Ook ruik je o.a. walnoten. In de zachte smaak noten, licht zoetig (o.a. honing en vanwege hoger alcoholgehalte), met bitters in de afdronk. Mooi glas voor in de winter! Serveertemperatuur 14-18°C. Fles 0,75l.  

  geen jaartal (solera-systeem)

 100% palomino

  17,5% alcohol

  circa 10 jaar (solera-systeem)

  zie voor spijstips bij deze wijn helemaal onderaan deze beschrijving

100% eigen import 

  DO Jerez-Xérès-Sherry

  Bodega Yuste (klik hier om meer te weten te komen over hun filosofie en werkwijze)

 De wijn is genoemd naar zijn geurigheid (olor = geur in het Spaans). 
Het merk Aurora verwijst naar de weduwe Aurora Ambrosse Lacave, die aan het begin van de 20e eeuw de Aurora-bodega ging runnen toen haar man overleed, wat als Andalusische vrouw in die tijd (rond 1911) niet makkelijk moet zijn geweest. De vrouw en (klein)dochter van de huidige eigenaar van Yuste heten 'toevallig' ook Aurora.

Lees hier op anne-wies.nl een duidelijke uitleg over hoe sherry's worden gemaakt


Wat zeggen de kenners?

Perswijn [#7, 2021]: "Geur: walnoot, gedroogde abrikoos, zilt, kruidig. Smaak: intens, mooi filmend, zacht, lang. 4,5 van de 5 sterren.'

Perswijn [#7, 2021, Rubriek Aan Tafel]:
Gerecht: zwezerik, gelakt met intense kalfsjus in combinatie met verse burrata. 'In de smaak van de wijn vijg, dadel, frisse mandarijn en een mild bitter. De stijl is complex, zowel fris als rijp. In de combinatie met het gerecht geven de frisse zuren een oppepper aan het gerecht zonder het weg te spoelen. De wijn heeft voldoende body om de smaken van zwezerik en burrata aan te vullen. Beste combinatie volgens chefkok Adrian Zarzo van restaurant Zarzo en Gerard Reijmer van Perswijn.'


 Wijn-spijs-tips bij deze wijn​

Lekker bij rood vlees, wild, stoofpotjes, gerechten met bospaddenstoelen en gerijpte kazen zoals camembert. 

Wijntype
Sherry

Wijnstreek
Sanlucar de Barrameda / Jerez (Andalusië)

Overzicht
© 2011 - 2024 Granada Wijnen | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel

Om deze webwinkel te bezoeken moet u 18 jaar of ouder zijn.