Mendez Moya Syrah 2021 (€ 16,95)
Artikelnummer: MEN-R-2-21De sympathieke goedlachse wijnmaker José Mendez Moya is uniek. Niet alleen omdat hij tijdens de oogst met zijn honden in zijn eigen wijngaarden slaapt om wilde dieren op afstand te houden, maar vooral vanwege zijn filosofie om natuurwijnen te maken zonder toegevoegd sulfiet en zonder andere additieven zoals gist, zuurcorrectors, stabilisatoren. Deze jonge pure vegan wijn van 100% syrah is een interessante en hele pure natuurwijn. Gemaakt van onbespoten druiven en eigen wijngaardgisten op wel 1200 meter hoogte op de hoogvlakte ten Noorden van de Sierra Nevada. Mooie kersenkleurige wijn met de geur van aardbei, rode bes en bergkruiden. Je proeft een fruitige, mineralige en karaktervolle wijn met pittige tannines. Een frisse en poure syrah uit zuidelijke streken met o.a. hints van koffie en drop. Natuurlijk smakelijk.
2021
100% syrah
14,5% alcohol
biologisch gecertificeerd. Niet geklaard, ongefilterd en sulfietvrij d.w.z. dat er geen sulfiet aan de wijn is toegevoegd (totaal <10 mgr/l). Zie verderop.
100% veganistische wijn: de wijnen worden gecontroleerd door de Vegan Society
zie voor spijstips bij deze wijn helemaal onderaan deze beschrijving
100% eigen import, exclusief voor Nederland
Vino de la Tierra Altiplano de Sierra Nevada
bodega Mendez Moya (klik hier om meer te weten te komen over hun filosofie en werkwijze)
Voordeel van niet klaren, niet filteren en geen extra sulfiet is dat de wijn zeer puur van smaak is en mensen die last hebben van sulfiet, deze wijn zonder problemen kunnen drinken. Karafeer de wijn niet omdat er dan teveel zuurstof bij komt. Liefst ook meteen weer de kurk op de fles als u er een glas/glazen van heeft uitgeschonken. Aangezien de wijn ongeklaard en gefilterd is, zit er onderin de wijn depot. Voorzichtig uitschenken dus, niet decanteren. Het is geen probleem om ongeopende flessen nog een aantal jaren te bewaren.
Omdat de wijn ongeklaard en ongefilterd is, is het extra belangrijk om deze koel en donker te bewaren.
Wat zeggen de kenners?
Wijn-spijs-tips bij deze wijn
- Spaanse vega gehaktballetjes van een mengsel van rijst, groene en rode paprika, ui, knoflook, gemalen havermout, bruine linzen uit blik, wat sojasaus, balsamicoazijn en chilivlokken. Kruiden met oregano, basilicum, gerookte paprikapoeder, komijn, peterselie. Geef er tomatensaus met bleekselderie en een (parelgort)risotto met doperwten bij;
- Vijgen-dadelbrood.
Wijntype
Rood
Label
Vegan en biologisch
Wijnstreek
Granada (Andalusië)