Elegante natuurwijn

Artikel 21 van 32

Mendez Moya Seis Cosechas sulfietarm (€ 20,95)

Artikelnummer: MEN-R-4-18
€ 20,95 (inclusief btw)

  De sympathieke goedlachse wijnmaker José Mendez Moya is uniek. Niet alleen omdat hij tijdens de oogst met zijn honden in zijn eigen wijngaarden slaapt om de beschermde berggeiten (cabras de las montagnas) op afstand te houden, maar vooral vanwege zijn filosofie om natuurwijnen te maken zonder toegevoegd sulfiet en zonder andere additieven zoals gist, zuurcorrectors, stabilisatoren.

Deze Seis Cosechas (letterlijk: 6 oogsten) is een crianza van cabernet sauvignon, tempranillo en syrah. Een Bordeauxblend uit een warm klimaat. Een verademing als je het vergelijkt met Bordeaux met veel hout. Een bijzondere wijn ook. Wie bedenkt het om 6 verschillende jaargangen van dezelfde houtgelagerde wijn te blenden tot een jaartalloze wijn? José Mendez Moya dus. En het resultaat mag er zijn! Een zeer zachte, zeer makkelijk drinkende, zeer frisse en zeer pure wijn. Voor een verbluffende prijs voor zo'n mooie houtgerijpte, ongefilterde natuurwijn. Gemaakt van onbespoten druiven en eigen wijngaardgisten op wel 1200 meter hoogte op de hoogvlakte ten Noorden van de Sierra Nevada. Zachte, elegante donker kersenrode natuurwijn, 18 maanden gerijpt. Puur van smaak, drop, donker fruit, zachte taninnes, leer, toast, ietwat drogend.​ Je zult zeker niet teleurgesteld worden door deze prachtige pure ongefilterde wijn van een al even bijzonder wijnhuis!

  unieke blend van 2016, 2017, 2018, 2019, 2020 en 2021

  cabernet sauvignon, tempranillo en syrah

  12,5% alcohol

  18 maanden

  biologisch gecertificeerd. Natuurwijn: d.w.z. niet geklaard, ongefilterd en geen toegevoegde sulfiet. Zie verderop

 100% vegetarische wijn

 100% veganistische wijn: de wijnen worden gecontroleerd door de Vegan Society

100% eigen import, exclusief voor Nederland

  Vino de la Tierra Altiplano de Sierra Nevada

  bodega Mendez Moya (klik hier om meer te weten te komen over hun filosofie en werkwijze)

  Voordeel van niet klaren, niet filteren en geen extra sulfiet is dat de wijn zeer puur van smaak is en mensen die last hebben van sulfiet, deze wijn zonder problemen kunnen drinken. Nadeel van geen extra toegevoegde sulfiet is dat de wijn sneller oxideert als de fles eenmaal open is. Als u van de geopende wijn ook nog de volgende dag wilt genieten, voorkom dan dat er zo weinig mogelijk zuurstof bij kan. Karafeer / Decanteer de wijn niet. Doe meteen weer de kurk op de fles nadat u er een glas/glazen van heeft uitgeschonken. Bewaar het restant in de koelkast voor de volgende dag.
Aangezien de wijn ongeklaard en ongefilterd is, zit er onderin de wijn depot. Voorzichtig uitschenken dus, niet decanteren. Het is geen probleem om ongeopende flessen nog enkele jaren te bewaren.

  Ongeklaard en ongefilterd, daarom extra belangrijk om deze koel en donker te bewaren.


Wat zeggen de kenners?

 


Wijn-spijs-tips bij deze wijn

Wijntype
Rood

Label
Vegan en biologisch

Wijnstreek
Granada (Andalusië)

Overzicht
© 2011 - 2024 Granada Wijnen | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel

Om deze webwinkel te bezoeken moet u 18 jaar of ouder zijn.