Garcia de Verdevique Crianza (€ 22,95)
Artikelnummer: GDV-R-1-18Mooie, stevige ongefilterde en warmbloedige natuurwijn van ons bijzondere wijnhuis Garcia de Verdevique. Een echte 'cool climate wijn', want de bodega heeft de hoogste wijngaarden van het vasteland van Europa! Ze oogsten en ploegen hier nog m.b.v. muilezeltjes vanwege de supersteile hellingen. Deze wijn is jammy (kersen) en romig en zit bomvol kruiden zoals kruidnagel. Je proeft en ruikt cassis en ook vanille door de opvoeding op klassiek hout. Mooie zuren, zachte tannines.
2018
cabernet sauvignon, syrah en tempranillo
15% alcohol
12 maanden op Amerikaans en Frans eiken
zie voor spijstips bij deze wijn helemaal onderaan deze beschrijving
100% eigen import, exclusief voor Nederland
vino de la Tierra, Cumbre del Guadalfeo
bodega Garcia de Verdevique (klik hier om meer te weten te komen over hun filosofie en werkwijze)
natuurwijn, druiven van één van de hoogste wijngaarden van Europa (1100-1300m); ploegen en oogsten m.b.v. muilezels
ongefilterd, d.w.z. bevat bezinksel. Decanteren en karafferen sterk aanbevolen! Koel en donker bewaren.
Wat zeggen de kenners?
Vins Gastronomiques Controlés categorie Premium Selection (Wine & Food Association) over jaargang 2009: "Tempranillo, cabernet sauvignon, syrah, 12 maanden Frans en Amerikaans eiken, biologisch; intense geur, smeuïg, mooi rijp donker fruit, sappige aanzet, goede speelse zuren, fijne kruidigheid, dropjesachtige impressie, licht vlezig en subtiel animaal, mooi ontwikkeld, goede lengte (15%). Cijfer 7,5"
Proefschrift: ”Geur van overrijp fruit, rozijnen, karamel, kruidnagel, laurier; ingedroogd fruit, alcohol, vlezig, intens en heftig. ***(*) (v.d. 5)"
Proefschrift over jaargang 2008 (maart 2015): ”Intense kleur, goede geur voor deze blend, duidelijk gebruik van hout, soepele aanzet, warme smaakvoortzetting, veel lengte, maaltijdwijn die zich goed ontwikkeld heeft. Cijfer 7,5.”
Wijn-spijs-tips bij deze wijn
- (Gegrilde) roodvlees gerechten (rosbief, ribeye, entrecote) met cranberry’s of mosterdsaus;
- Rund- of lamstoofpotje met gewelde pruimen;
- Zware wildgerechten, bijv. hert gecombineerd met knolselderijpuree, paddenstoelen of witlof. Hert met cacao, rode biet en bloedworst en peterseliewortel;
- Schapen-, geiten- en blauwschimmelkaas.
Deze wijn past goed bij o.a.:
rosbief, ribeye, entrecote, lam- en rundvleesstoofschotel, zwaar(der) wild, pittige kaas zoals schapen- of geitenkaas of blauwschimmelkaas
Wijntype
Rood
Wijnstreek
Granada (Andalusië)