Werkwijze van onze bodega's
Onze wijnen worden gemaakt van druiven van kleine wijngaarden. Op het land wordt nog veel op de traditionele manier gedaan. De wijngaarden liggen vaak op uiterst steile hellingen. Vrijwel alle druiven worden nog met de hand geplukt. Regelmatig worden nog muilezels ingezet om de kisten met druiven te vervoeren (zie foto hieronder), maar ook voor het ploegen. In de kelders wordt op moderne, eigentijdse wijze wijn gemaakt.
3000 jaar wijnhistorie
Veel wijnstreken waar we wijnen inkopen zijn gevestigde wijnstreken, zoals de wijnstreek rond Montilla (DO Montilla-Moriles). Die rond Granada en Almeria is echter de laatste jaren sterk in opkomst. Granada heeft inmiddels een officiële DO-status. Deze regio heeft echter al bijna 3000 jaar wijnhistorie! Het was hier dat de Feniciërs vele honderden jaren voor Christus de wijndruiven introduceerden.
Duurzame, doordachte wijnbouw
Ook in Spanje komt steeds meer aandacht voor duurzaam geteelde gewassen. De druiven voor onze wijnen worden over het algemeen zonder kunstmest en bestrijdingsmiddelen geteeld. Door de hoogte en het briesje van zee krijgen schimmels nauwelijks kans zich te settelen. Veel van onze wijnen zijn officieel biologisch en deels zelfs sulfietvrij, anderen zijn grotendeels gemaakt van biologisch geteelde druiven. Een enkele bodega gebruikt als het niet anders kan bestrijdingsmiddelen, maar dat gebeurt zelden (doordachte wijnbouw). Diverse van onze wijnen zijn ook vegan (veganistisch) of vegetarisch.
Mousserende wijn volgens methode traditionelle
Onze cava's en mousserende wijnen worden allemaal gemaakt volgens de traditionele (champagne)-methode. Een zeer arbeidsintensief proces, waarbij vrijwel dagelijks de flessen handmatig een kwartslag worden gedraaid!