Methode traditionelle


Champagnes en goede mousserende wijnen worden gemaakt volgens de methode traditionelle. Eerst maakt de wijnmaker een goede basiswijn, bottelt deze en voegt er gist en suiker aan toe. De fles wordt afgesloten met een kroonkurk. Het gist zet de suikers om in alcohol en koolzuur (2e gisting). De flessen komen op z’n kop in een speciaal schuin rek te staan (pupitre) en worden maandenlang (!) dagelijks een klein beetje gedraaid. De dode gisten komen daardoor in de flessenhals terecht. Om dit er uit te halen bevriest men de hals in een ijskoud bad. Als de kroonkurk er vervolgens af wordt gehaald, schiet door de druk het propje dode gist er uit. Tot slot vult men de fles aan met dezelfde (al dan niet gezoete) wijn en sluit men deze met een kurk en een ijzeren korfje. De wijn rijpt dan nog lange tijd op fles.

Granada Wijnen biedt meerdere cava's en mousserende wijnen volgens deze tijdrovende methode traditionelle. Hergisting op fles zorgt voor mooie fijne bubbels. Bij goedkopere mousserende wijnen wordt de tweede gisting niet in de fles, maar in een afgesloten grote tank gedaan. Bij de allergoedkoopste voegt men aan een tank wijn koolzuur toe ...

© 2011 - 2024 Granada Wijnen | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel

Om deze webwinkel te bezoeken moet u 18 jaar of ouder zijn.